pühapäev, 7. juuli 2019

Ja ongi pool aastat nagu lipsti möödas...

Teadsin küll, et pole ammu kirjutanud, aga endalegi oli üllatuseks, et juba 3,5 kuud on sipsti möödas.
Nojah, eks tegusa inimese asi, vabal inimesel pole enam üldse aega, nii palju uusi asju, huvisid ja tegemisi on korraga käsil, et arvuti taga istumiseks palju aega üle ei jää või kulub see pigem tööks ja õppimiseks.
Juba järgmisel päeval peale viimast postitust hakkas tihe õppeperiood, mis kestis mai teise nädalani, kui korraga oli käsil osalemine kolmel erineval koolitusel. Nüüdseks siis läbitud alustava ettevõtja baaskoolitus, raamatupidamise algkursus (vastab 5 tasemele) ja ringmajanduse koolitus. Lisaks veel üks kahepäevane mais/juunis - äriplaani koostamise koolitus. Lisaks sai osaletud mitmel turismi alasel kokkusaamisel. Ehkki ei ole veel eriti reklaami teinud ja laialdasemalt promonud, on Aaviku aed nii Loode Eesti kui ka Lääne-Harju rannikuala kaartidel täitsa olemas 😃.
Õppimisest üle jäänud vaba aeg ja lisaks terve mai ja juuni on möödunud rohimismaratoni tähe all.
20. juunil käis Maier Studio tegemas videoklippi meie aiast, näha peaks see lühike tutvustus olema 13. juulil kell 10 hommikul saatesarjas "Naudime elu" TV3s (Ema, ma olen televiisoris 😄).
Loomulikult olin oma võimeid üle hinnanud ja filmimise ajaks aeda filigraansesse vormi rohida ei suutnud. Aga vahet pole, ega aia ori ka ei saa olla. Pealegi oleks olnud vaja ilmselgelt vähemalt 10 inimest tegutsema, mitte üksainuke, sest inimvõimetel on ka piirid, isegi, kui enamus päevi sai tööpäeva jagu möllatud.
Aga elu ju tulebki nautida ja tegelikult mulle vägagi meeldib aias toimetada. Oma pedantse põhjalikkuse tõtt võtab rohimine loomulikult meeletu aja, aga sel on ka oma põhjus, sest sel aastal on mul piisavalt aega käes, et aed nä enda omaks teha ja viia staadiumi, et hiljem oleks lihtne rohida. Kui aus olla, siis on ka need kohad, mis peaks peenra nime kandma, niivõrd umbrohtunud, et kohati on lausa mättad sees, naadi ja võilille juurikate rohkusest rääkimata. Ja paraku tuleb välja, et ega seal peenrdes suurt peale üksikute taimede ja  musta mulla alles ei jää...
Tavaliselt unustan teha nö enne pilti, selles peenras tuli meelde teha:
Enne:
 Pärast:

Olen kokku korjanud loendamatul hulgal taimede nimesilte, millele omanikku pole leidnud, samas on paljud olemasolevad taimed ilma sildita, nii et oma algaja aedniku staadiumis ei teagi, mis taim või veel vähem mis nimeline tegelane end presenteerib.
Igal juhul on selle aasta eesmärk aru saada ja üles leida need loendamatud põnevad taimed, igasugu peenarde kujundamine jääb ilmselgelt tulevikku.
Eelmine aasta oli ilmselgelt pisut kummaline, esiteks ei olnud mina siin veel päris kodunenud ja teiseks ikka see põua ja kuumuse aasta tegi trikke. Alles sel kevadel näiteks avastasin, et meil aias on 3 forsüütiat, sest eelmine aasta nad lihtsalt ei õitsenud. Kes teab, saab aru, et forsüütia õitsemist e ole võimalik nö kahe silma vahele jätta  ( pilt 9.mai sel aastal)


Pilte olen palju teinud, midagi olen ka FBs jaganud, aga blogida pole jaksanud või siis lihtsalt pole olnud õige aeg või tuju.
Juunikuu möödus põhiliselt pojenge imetledes, mõned näited:

Roosa rockii pojeng

Puispojeng High Noon

 
Sword Dance


Circus Circus


Joker


Moonrise


Green Halo


Green Spider


Kullakera 


Bartzella


Morning Lilac


Juuni lõpul tabasin ka vesiroosid õitsemast, ehkki tiikides vett vähevõitu



Vürtspõõsas, mis peaks olema rohkeõieline, näitas sel aastal vaid üht õiekest


Nüüdseks on pojengid ära õitsenud ja tooni hakkavad andma roosid:


Chinatown


Modern Art



 Sinised...


Rotte Flamme


Aga aeg läheb edasi, postituse algus oli  1. juuli, täna juba 7s kuupäev, no ei ole mahti... Aga miskit kirjas ikka, vähemalt enda jaoks 😃







8 kommentaari:

  1. Oled hiiglama tubli. Sellist suurt aeda enda jaoks nö kodustada ja tundma õppida kõiki aardeid, mis selles on on tohutu töö, rohimisest rääkimata ja eriti veel kui selles vallas pedantsus välja lööb. Seda hakka kohe kiiresti vähendama, sest nii suurt aeda pidevalt absoluutselt puhtana hoida ei jõua kui meeskonda pole. Ja kas peabki. Jaksu sulle kõigega hakkama saamikseks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Plaanis ongi nö rohitavat pinda vähendada, aga pole veel õiget kujutluspilti tekkinud, kuidas ja millega need pinnad katta. Paljude peenardes on roose siin ja seal, ei tahaks neid ka ära varjata või siis mõelda ümber istutamisele.

      Kustuta
  2. Oo, sul on Joker! :) Mulle on see netiavarustest silma jäänud, väga ilus sort. Suur töö on sul seal ära tehtud. Saab ilus olema. :)

    VastaKustuta
  3. Pedantsus rohimisel tuleb sul kasuks, pärast lihtsam, nii et jõudu! Ma ei kahtle hetkekski, et varsti oled vana kala :D
    ja pean tunnistama, et ka mul tuleb peenardest taimesilte ja vahel ei tea, kelle kohta see nyyd käiski :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rohimisoskustega pole kunagi probleeme olnud, põhjalikkuse tõtt võtab lihtsalt palju aega, pole veel poole aia pealegi veel jõudnud. Aga hilisema lihtsuse peale panustangi, tulemus on ühest peenrast näha, mille ma eelmine aasta suutsin enamvähem puhtaks rookida naadijuurtest, sel aastal sellega enam eriti probleeme pole.

      Kustuta
  4. Jõudu ja kaamli kannatlikkust!
    See aasta ongi umbrohtudele väga soodne.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ega eelmisel aastal umbrohtu vähem polnud :) Kui on pikalt lastud rahus rohtuda, siis seda ikka jagub...

      Kustuta