neljapäev, 15. august 2013

Võta veel osa....

.... aia-ja blogipidajate kokkutulemisest :D - saad kohe sugeda ka veel, et miks ei viitsi blogi pidada.
Eks peab ju alati hea vabanduse välja mõtlema, aga kui hästi arvutada, siis hetkel puhkuse juba kuuendaks päevaks pole isegi mahti olnud blogisid õieti lugeda ( ähh, valetan, ikka pisut lugesin ka...) ja kui juba puhkuse ajal aega pole, mis me siis tööl käimise perioodist räägime. Mõni võib ju vaielda, et puhkuse ajal polegi aega, aga mul siiski pigem töötegemise ajal, sest õhtuti 7-8 paiku koju laekudes on tavaliselt ka arvutist täielik siiber, et tihti peale ei suuda seda sissegi lülitada, vahel FB kammid üle positiivsete emotsioonide ootel.
   Kui päris aus olla, siis polegi see sel aastal päris esimene puhkuse aeg, vaid lausa kolmas :D, ehkki neist kõigist pikem - tervelt 2 nädalat. Kevadel, aprillis sai nädalake Madeiral käidud koos Thelaga, see oli tõsiselt mõnus puhkusereis koos fantastilise sihtkohaga. Seal olles sain üle peaaegu oma järsaku/serva kartusest, sest seal teisiti pole peaaegu võimalik. Teise nädalase puhkuse ajal sai tehtud tiir peale Lõuna Eesti kaunitele kohtadele.
    Käesoleva puhkuse ajal reisiplaane väga ei teinud, pigem oli mõte ajast, kui tööl ei pea käima ega tööd tegema ja saab tegeleda sellega, mis hetkel pähe kargab. Nii algas puhkus kohe Aalujate kokkutulekuga - nii vahva oli jälle toredaid, vahvaid, rõõmsaid ja tegusaid Aalujaid kohata :D, järgmisel päeval Theia juurde saunatama ja ka pisut toimetama, esmaspäeval jälle koju, teisipäeval oli plaanis juuksur (täitsa probleem, kui su juuksur puhkusel on - no nii suur mure, et võtab juuksed halliks...). Ja pärast seda kõigepealt emaga raamatukokku - peab ju seal autoga käima, sest ema ei lepi  vähema, kui umbes 5-6 kilo raamatutega :D - ise tassida ei suuda, aga jõuab siis järgneva kolme nädala jooksul läbi hekseldada... Lisaks oli emal soov talle juuksurit mängida - värv ja lõikus. Mingil põhjusel meeldib talle, et just mina tema juukseid lõikan ja soengut teen, ehkki ise olen oma juuksuri annetest nii ja naa arvamusel. Aga, noh, kui tema rahul on, eks siis ju võib (mina pidin teadma täpselt, kuidas tema soovid on, aga kõik muud juuksurid pidid ikka oma äranägemise järgi toimetama). Kolmapäeval jälle ema juurde juba eelmise aasta "võlgu" likvideerima, milleni päris ei jõudnud mõningate ootamatult esilekerkinud takistuste tõttu. Plaanis oli vanal Mustamäe korteril akendele silikooni siristada, et muuta vanad puitraamid pisutki vee-ja külmakindlamaks, aga selgus, et eelmisel aastal varutud silikoon oli juba kummiks muutunud (kinnises tuubis...?) ja nii tuli poodi kihutada uue järgi. Ja lisaks koju drelli järgi, sest oli vaja tuunida pisut raamaturiiuleid, mille ürgvanad plastmassist kandurid olid lepingu üles öelnud, aga keeldusid aukudest välja tulemast. Minu jaoks lõpptulemusena tööna peaaegu ei midagi, ainult neli raamaturiiulit kohtadele kamandatud ja köögiaken pestud ja silikoonitud ( 4st küljest, sest seal veel lahtikäivad raamid), ema meelest kõvasti  tööd tehtud...
    Täna sai hommikul koduseid toiminguid tehtud, pisut pesu pestud ja rõdu kasitud ja taimi korrastatud, siis tiiruga veel Aavikul käidud. Muidugi oli Thela jõudnud (oma haige seljaga!!!) koorma homseks Ellamaa reisiks juba kokku pandud, meie ( Lepatriinu*2) hooleks jäi ainult koormakatte peale seadmine ja kinnitamine. Lisatöödena planeeritud nipet-näpet jäi jälle varuosade puudumisel poolikuks.
     Pisut Aaviku loomariigist. Penid on nii nagu ikka. Kiisu Aalu tunneb end ka piisvalt koduselt juba, täna laiendas oma huvialatsooni nurgataguste ja toa suunas - triblas kivikesega kasvuhoone ees ja kui ühtegi "emmet" silmapiiril polnud, läks tuppa otsima ja ka leidis :D. Plehkupannud jänes on ka toimekas, muudkui sööb ja kasvab ja õrritab koeri, kes tema strateegiast aru ei saa...
     Homme on uus päev. Näis, mis sellest tuleb. Laupäevane plaan on kindlalt külastada Vanamõisas Käsitöölaata, näis, kas Padise Kloostrisse viitsin ka minna ( või siis pühapäeval).
     Kui enne nimetasin, et eriti reisuplaane pole, siis miskit siiski on - nimelt plaanis ikka järgmine nädal Hiiumaad väisata.

1 kommentaar: