teisipäev, 22. jaanuar 2019

Pakasepoiste pingutused

Kui mõnel pool olid juba eile korralikud külmakraadid, siis meie veel eile pääsesime - eks läheduses olev avameri annab mingil määral soojema ilma.
Täna hommikul kella 8 paiku kraadiklaasi vaadates meenus nali, et 'kraadiklaas koputab aknale ja palub tuppa' 😱. Mitte et nii jube külm oleks olnud, hetkel oli temperatuur -20,5 kraadi, aga pole ju sellist külma nii ammu olnud, seepärast päris krõbe tundub ka see. Ja kas neid kraadiklaase ka saab usaldada, meil neid päris mitu ja näitasid õue temperatuure -15,6st kuni -21,8ni... Ega ka toas nii väga mõnusalt soe ei olnud, arvuti juures termomeeter näitas vaid 12 kraadi, all esikus 14 ja köögis 15. Magamistoas siseseina pool olev termomeeter näitas 18, aga see termomeeter, mis akna ja allalastud ruloo vahel oli, näitas aknalaual temperatuuriks 4,4 kraadi 😲.
Seega paksu hommikumantli võtsin küll seljast, panin end riidesse ja hommikumantli kõige otsa tagasi. Järgmiseks käiguks oli kaminahi suures toas kurjaks ajada ja all köögis pliidi alla ka tuli teha.
Päikese tõusuga saabus imeilus ilm, tuju parandamiseks poleks roosasid prille vaja läinudki, sest terve maailm oli ilma nendetagi roosa ☺.



Koertest, kelle R. varahommikul õue lasi, hakkas pisut kahju, kui juba 'pingviin' Malati eesukse juures istus ja ootava näoga maja poole vaatas. Temperatuur polnud kella 9ks oluliselt tõusnud, seega lasin mõlemad penid tuppa. Tulid rõõmuga ja tundusid üliväga rahul olema, kui end oma lebodel sisse seadsid. Lisaks said vahelduseks toidulõhnu nuusutada, kui endale hommikusöögiks sinki/muna praadisin. Köögist ei lahkunud kumbki ka minu söömise ajal, toidunurumise kommet neil küll õnneks pole, aga minu suutäied loeti mõlema poolt küll vist kõik üle. Idüll kestis circa kella 11ni, siis vist hakkas ikka toas igav ja oli vaja haukuma hakata ja püüda kahekesi korraga aknalauale end mahutada, seega läksid mõlemad õue tagasi. Õnneks oli ka selleks ajaks 5-6 kraadi soojemaks läinud.



Lumekoer Malati 💜


Panin ennast ka soojemalt riidesse, sest imekaunis päikesepaiste kutsus õue. Sellise suure külmaga on talvine vaatepilt nii imeline, isegi okspuud on härmatanud ja päikesekiired panevad härmatise sillerdama. Kahju, et see sillerdus piltidele ei jäädvustu... Piltidele ei jää ka kahjuks päris sama, mida sama oma silmaga näed ja eks emotsioon sealjuures mängib ka oma rolli.

Eriti kaunid olid päikesepaistes suurte puude härmatanud võrad






Õue peal on üks eesel oma talvisel rännakul... õnneks kunstmaterjalil külm ei ole ☺


Conica oma kahe tipuga on nagu mäeahelik ja pargiroosi punakad varred annavad taustale värvi.


 Päikesepoole tehtud pildid on jäädvustunud mustvalgetena




 Väikesel männil okste tippudes lumepallikesed nagu valged õied



 Täna oli reaktiivlennukite õhkutõusudel pikad jutid järel


 Aed aga magab valge teki all






Uhh, hoolimata paksudest riietest, hakkas õues ikka pisut külm. Peamiselt siiski hakkasid käed/sõrmed külmetama, sest paksude kinnastega ei saa fotokaga eriti hästi pilte teha. Seega tuppa sooja tagasi.

7 kommentaari:

  1. Minule sinu lood väga meeldivad! Aalust ei olnud seekord sõnagi😊 Loen alati huviga😮😮😮

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh tagasiside eest! Aalust ei olnud sõnagi, sest mis sa ikka sõna 'magab' mitu tundi kirjutad :). Õue läks alles siis, kui tolmuimeja välja võtsin, seda ta kardab...

      Kustuta
  2. Ilus on päraegu tõesti. Ma olen nõus talve taluma vaid sel juhul, kui puude oksi katab kas paks lumi või tihe härmatis. Diiselautod ootavad pikisilmi, millal taas soojemaks läheb.
    Olgu koer suur või väike - külmaga õues nad eriti olla ei taha. Kui, siis koos pererahvaga.
    Jaanuar saab varsti läbi, siis veel lüheldane veebruar ning ongi aeg aiamõtteid heietama hakata.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Noh, temperatuur talvel võiks jääda 5 ja 10 külmakraadi vahele, siis õnnestub ka maja soojaks kütta. Ja näiteks Malati on hea meelega õues, ka külmaga, tal selline paks kasukas. Mihkel magaks pigem toas diivanil, aga tema ka enam õues ei värise, treeningu tulemusel (hommikul vara õue, õhtul hilja tuppa) on temagi kasukas muljetavaldavalt paksuks kasvanud.

      Kustuta
  3. No ja nii ongi, loomad elutoas ja ilu õues. Nii tore lugemine.

    VastaKustuta
  4. Hi-hii, see riided selga ja hommikumantel peale-jutt oli nagu minu elust maha kirjutatud.:D
    Natuke aega kannatab külma ära, aga kaua ei viitsi - kannatus saab otsa.
    Härmatis ongi ilmselt tasu kannatamise eest :D Ilus on tõesti - natuke ehk kannatame veel :P

    VastaKustuta
  5. Hi-hii, see riided selga ja hommikumantel peale-jutt oli nagu minu elust maha kirjutatud.:D
    Natuke aega kannatab külma ära, aga kaua ei viitsi - kannatus saab otsa.
    Härmatis ongi ilmselt tasu kannatamise eest :D Ilus on tõesti - natuke ehk kannatame veel :P

    VastaKustuta