pühapäev, 26. november 2017

Aaviku tegemised

Jupp aega eelmisest postitusest, ega eriti arvutis polegi aega ega ka tahtmist nii palju istuda.
Aed on jäänud suhteliselt hooletusse, esiteks on valget ja vaba aega vaid nädalavahetustel, samas on olnud ilm kogu aeg märg, kas sajab või lihtsalt vettinud, nii et aeda ei tõmbagi.
Novembri keskel on kahel kaastöötajal ülepäevase vahega sünnipäevad, tahtsin mingi kimbukese teha. Vaatasin siis hommikuvalguses aias ringi, enamus taimi juba sügiseselt närtsinud, kuid siis tekkis idee teha pisikesed kimbukesed roosade lumemarjadega ja roheliseks juurde marana oksakesed. Tundus, et saajatele meeldis, väike, aga armas :)
Paar nädalat tagasi sai nüüdseks õuepeni staatusega Mikule varjualune tehtud, et pisut tuule ja vihmavarju oleks. Sai tehtud selline kergehitus, et kevadel paremate ilmadega uuesti lihtsalt lammutatav oleks. Loomulikult on kõik materjalid kas taaskasutus või siis jääkidest...vanad kasvuhoone plastikseinad laeks ja tagaseinaks, kuurinurgast leitud OSB plaadi tükid külgedeks, paari kruviga kinni ja täitsa olemas.



Laupäevaks lubati küll ilusat ilma, ehk siis ilma vihmata, aga tutkit, ikka sadas. Ehkki näitas vahepeal ka päikest, oli ikka väga märg... Seega sai ette võetud pigem tubased tööd, ehk siis ikka elu sisseseadmine. Seekord võtsin ette vannitoa, kus vahetasin riiuli ja korraldasin korraliku pesemise. Igal juhul sai nagu pisut ruumi juurde ja omasemaks ka. Vana riiul seisis põrandal, aga vannitoa põrandaküte on paigaldatud kummaliselt, niiet peaaegu seinani välja, nüüd kui riiulit põrandal enam pole, saab ka selle osa kätte, mis riiuli alla jäi enne.



Täna siiski otsustasin, et teen koertega pisikesed tiirud. R ei viitsinud tulla, kahe hullu koeraga korraga minna ei saanud. Esimeseks võtsin kaasa Miku, tuuritasime siin ja seal võsa vahel. Miku käitus muidugi nagu kevadine vasikas, igal juhul sain läbimärjaks läbi põõsaste ja padriku trügides :)
Metsa vahel leidsin ühe huvitava puu, tükk aega tunnistasin, kas see on nüüd kuusk või mänd... Alt nagu kuusk, üleval männioksad, et mis mõttes?


Pilt pole suurem asi, eelmine telefon tegi paremaid pilte, pealegi oli valgus nii ja naa...
Miku muidugi kiunus, kui pilti üritasin teha, tema jaoks mingi mõttetu paus ja ei mingit tegevust :)
Surfasime siis võsa vahel edasi, põõsaste järgi otsustades on meil igatahes kevad:


Põõsastel igatahes suured pungad... Aias pärast avastasin, et ka ühel roosil õienupud peal...

Mikuga koju jõudnud, puhkasin pisut, siis võtsin teise peni rihma otsa. Malati käitus pisut viisakamalt, aga ka temal läks metsas suurest erakordsest jalutuskäigust kõht lahti lausa :). Temaga sai pisut väiksem tiir tehtud, pealegi hakkas jälle sadama.
Pärast olin ka ise päris kutu peale kaht metsaringi mööda mättaid ja põõsaid "hullude" koertega.

Aga see "kodukaunistamine" on ikka päris aegaviitev, aega juba kulunud palju, aga ikka veel pole jõudnud isegi kolitud kraamigi lahti pakkida. Põhjus ka muidugi selles, et osaliselt pole asjad veel paika läinud ja on veel selgusetu, kuhu mis ja kuidas. Eks seda tegutsemisaega ka napib, õhtuti  vahel ei jaksagi ja nädalavahetus kaob kiirelt käest. Aga eks aeg annab arutust ja saavad asjad omale koha.

6 kommentaari:

  1. Ilm on lausa tõbisekstegevalt vesine...
    Kolimisjärgne sisseelamine võib mõnes asjas väga kaua kesta, mõne vähem hädavajaliku asja sättimine jääb isegi aastateks ootama... elu on elu on elu :)

    VastaKustuta
  2. Täitsa arusaadav, et kõike ei jõua. Te ju ka 'kõigest' inimesed ja nii suur muutuste koorem korraga. Lisaks veel töö ja ööpäevas on ka teil ainult 24 tundi. Sellele vaatamata olete ju hästi hakkama saanud.
    Aga see puu paistab põnev tõepoolest. Kui järgmine kord sinna satud, uuri lähemalt. Tee alumistest ja ülemistest okstest pilte.

    VastaKustuta
  3. Kui aus olla, pole seal puus põnevat muud midagi, kui et kuusk ja mänd kasvavad täitsa kõrvuti, tüved koos mingi sentimeetrise vahega. Esmapilgul ei saanud aru, sest asend oli selline, et teist tüve ei näinud, alles lähemalt uurides sain aru. Aga algul tundus huvitav :)

    VastaKustuta
  4. Talv ongi parem aeg kodu sisse seadmiseks. Õues pole eriti midagi teha kui külm ja vesine. Hea rahulik tubaste nokitsuste aeg. Suvel tahab aed oma osa saada ja mis kõik veel.

    VastaKustuta
  5. Pika ja pimeda kaamose aitab helgemaks muuta vaid tubane remont. Edu ja põnevaid ideid kodu sisseseadmisel!

    VastaKustuta
  6. Umbes nii ma olengi arvestanud, et see külm ja pime aeg just sobib sisseseadmiseks. Jõuludeks ehk saab nii kaugele, et asjad kottidest-kastidest välja ja elamine enamvähem oma käe järgi. Eks edaspidi jõuab veel mõelda ja paar talvekuud ka veel aega :) Kevadeks tahaks ikka nii kaugele jõuda, et õues ka aega olla :)

    VastaKustuta