kolmapäev, 19. mai 2021

Pikad pausid blogimaailmas...

 ...hakkavad pigem reegliks kui erandiks kujunema, kuid ega ma nii väga usin kirjutaja ei olegi kunagi olnud. Mis teha, kui tegutsemine on meelepärasem, kui kajastamine 😉.

Kevad aias edeneb omasoodu, sel aastal võiks seda selliseks klassikaliseks liigitada, ikka tasa ja targu, ilma suuremate ootamatute ilmanähtusteta. Võrreldes viimaste aastate kevadise ajaga on tänavu kõik kuidagi hilisem, sest oli ju nii talvekest kui ka pikalt jahedat aega. Kuidagi on nii jälle huvitavam, sest ikka ja jälle avastan aiast uusi taimi, mis varasemalt kas märkamata jäänud või on just selline kulg mõnele  just sobilik enda eksponeerimiseks.

Eelmisel aastal sai aiatöödest villand juba augusti lõpul, kui vihmaperiood algas. Ja ei tulnudki isu tagasi hoolimata, et teha oleks olnud küll ja küll. Isegi pilte ei tahtnud teha.  Ja initsiatiivi tapab ka arusaamine, et hoolimata sinu tööst ja vaevast ja põhjalikkusest peenarde rohimisel ning omaarust vabanemisest invasiivsetest tegelastest ning juurumbrohust, näeb sinu kätetöö vili järgmine aasta veel hullem välja kui enne oligi, sest sinna on ilmunud veel lisaks igasugu mittevajalikku kraami või irvitavad peitu pugenud invasiivikute järglased 😡.

Üle-eelmise aasta sügisel tegin nn Tootsi peenras puhastust - omaarust kaevasin välja kõik laiali valgunud varemerohu juurikad (Suveaeg), eelmine suvi lõin lihtsalt käega ja nüüd avastasin, et seal tervitab mind vähemalt 30 varemerohu võsukest... No ole siis optimist, et aia korda saad...


Õnneks on kevadeks "kopp ees aiatöödest" siiski kevadeks kadunud ehkki nüüd pisut teised takistused ehk siis ajalimiit, nüüd ju vaid nädalavahetused ning puhkuse ajad. Võimalik, et ka mõnel ilusal ja soojal õhtul saab pisut tehtud kuni valge aeg kestab. 
Ka sel aastal on pildistamisega kehvad lood, mis sa ikka neist samadest asjadest iga aasta pildistad pigem siis, kui märkad midagi erakordset või emotsioone tekitavat. Mai kuus on pildistamist väärinud 

tee remont-rohimisprojekt


Kolmiklilled


Malati portree


täidisõielised varsakabjad müügiplatsil, mida keegi ei osta - tuleb koht mõelda, kuhu nad maha istutada


õiemeres jaapani kirss Accolade


ploomipuu plahvatus


nunnud aubrieetad


metsaservalt leitud eksinud priimula, mis plaanis aeda tagasi kolida


nurmenukuväli


Kamtšatka kevadvõhk


tiibpojeng


(no ei tule nimi meelde...)


miski priimula


umbrohuvaibast välja upitavad hüatsindid, roosa selline kirjumirju tegelikult


peenras kasvav nurmenuku sarnane, kuid lopsakuse ja suuremate õite tõttu arvan, et ka siiski priimula


Aalu portreepilt  (PS. Aalu on jäädavalt Aaduks ristitud...). Siiberdas jalus ja müksis kätt, kui üritasin taimi pildistada 😊.


Eile (esmaspäeval, 17.05.21) oli meite kandis mõnusalt soe ja pilvealune ilm. Esimesel ametlikul puhkusepäeval sai pärast majapidamistööde tegemist alustatud või siis pigem jätkatud oma firma vabatahtlik tööga ehk siis müügitaimede puhastuse ja rohimisega. Nohistasin platsil üsnagi mõnuga, kuni kaasa peale kella nelja töölt saabus ja tõi kaasa vihmapilved ning temperatuuri alanemise. Hea oli, et otsustasin lõpetada ning asjad varju alla panna, sest mõne aja pärast oli kohal ka paras padukas.


Täna eriti enam õue ei tõmmanud, kõik oli piisavalt läbi vettinud ning kraadiklaas suurt üle 10 kraadi ei tõusnud, vahepeal oli isegi 8 kraadi vaid. Pilk jäi pidama tubasel poolikul projektil, st teisele korrusele viiva trepi uuendamisel. Projekti algusaeg jääb aastasse 2019, kui selle aasta suvel sai muretsetud peamine materjal. 2019 novembris sai esimesed liigutused ka ning trepp nägi välja siis selline (vanaisa ehitatud trepp, sellisena vast üle 50ne aasta vastu pidanud?)



Viimase aasta jooksul nägi välja siis selline ehk siis viimased alumised astmed endiselt tegemata kuna mõistus, julgus ja head mõtted olid nende käänukohtade pärast vahepeal otsa saanud.



Tänane seis enne finaali


Ja lõplik tulemus paari tunni pärast 😍.




Ei olnudki nii hull rauasaega sakikesi sisse rihveldada ja kena tulemus saavutada. Üks liist (esimene) läks pisut aia taha, järgmisega tuli juba idee, kuidas parimat tulemust saavutada. Ja üks liist tuli jätkata, kuna matemaatika ostmisel ei olnud piisav. Kui rikkaks saan, ostan veel ühe liistu ja vahetan praagi kvaliteedi vastu 😋.




















10 kommentaari:

  1. Oled kallis ja väga töökas. Memm

    VastaKustuta
  2. Aga sel Aadul on ikka väga kaval või isegi salakaval muie ühe suupoole nii mõnusalt viltu vedanud!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ta tegelikult väga hea kass, pahandust ei tee, tüütu ei ole ja üldiselt selline rahulik ja sõbralik loomake.

      Kustuta
  3. Nii tore, et keegi umbrohtu ka näitab, töö kõrvalt ongi ideaalses korras aia pidamine võimatu. Oluline on ise selle olukorraga rahu teha - on nagu on :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hahaa! Ma ei saakski ühtki pilti teha, kui umbrohtu pelgaks, neid kohti, mis enamvähem korras, on vähevõitu...

      Kustuta
  4. See,mis meelde ei tule on vist tiibpojeng aga see ploomipuu on tõsiselt lahe ja üldse olete hiiglatublid

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tiibpojeng täitsa nimetet, nimed pildi peal, meelde ei tulnud brunnera, mis Tii abil mälusopist välja tuli :)

      Kustuta
  5. Mina paneks selle täidisõielise varsakabja omale tiigiserva küll. Nii et hoia üks minu jaoks. Peakski su kodukale vaatama, mis seal huvitavat veel on.

    VastaKustuta
  6. Kes teeb, see jõuab! Kena trepp on ju.
    Vihmne ilm on umbheinad vist topeltkiirusega kasvama pannud.

    VastaKustuta