kolmapäev, 24. juuli 2019

Käime katuseid mööda...

...võiks tänasel päeval laulda küll 😃 ehk siis täna teostus üks vägaväga pikalt plaanitud ja vajalik töö. Meie segasummasuvila sai korstnapühkija rõõmuks endale katusele turvaredelid ja käiguteed. Ja kuna meil on väga vahva korstnapühkija, siis tundub, et ka tema poolt soovitatud meistrimehed on sama head 😃. Redelite ja käiguteede paigaldus võttis tööna aega ca 6+ tundi praktiliselt pausi pidamata ja ega see odav lõbu muidugi ka pole, aga mis teha, kui metalltooted endiselt on hinnalised ja seda ka ei usu, et ajas need tooted ja töö odavamateks muutuks. Ja hinnaküsimise ja töö teostamise vaheline aeg oli vähem kui 1 kuu,  ühesõnaga töö kiire ja korralik. Ja eriti meeldivad mulle just sellised töömehed, kes kõik prahi ja pakendid ka ära koristavad ning kaasa viivad ning oskavad hinnata pererahva tegemisi - lillepeenar maja ääres ei saanud üldse kannatada, ehkki sealt oli vaja korduvalt läbi turnida nii redelite kui tööriistadega, peale töö valmimist oli maapinnal kõik nagu enne.


Ja otse loomulikult oli vaja pärast töömehe lahkumist ikka ise ja isiklikult järgi proovida, kuidas nüüd katusel turnimine tundub. Eks seal vajadusel ikka käidud,, mäletan, kuidas paarkümmend aastat tagasi oli plaanis katuse värvimine ja mille eel sai pikalt plaani peetud, mis turvameetmeid seal töötamiseks oleks vaja. Lõpuks sai ikka lihtsalt ära harjutud ja ilma igasugu turvamiseta katus oma käega värvitud :).
Teine katuse teema oli siis, kui maja kõrval kask otsustas end katusele pooleks murda. Ja jälle sai ise ohjad haaratud teatud põhjustel ja muu abi puudumisel. Pildi nimeks olen pannud 'küttepuude tegemine 8m kõrgusel'. Aasta oli siis 2010. Õnneks jäi korsten kahe haru vahele ja terveks tookord😃.




Aga täna oli hoopis rõõmsam tegevus pildistamaks üldvaateid katuselt, ikka näeb nii kõrgelt pisut teisiti.







Ja piltidelt võib tunduda, et aed on juba vinks-vonks, aga tegelikult on see vaid pool aeda ning paraku teine pool ikka alles džungel. Viimased päevad ei ole kuidagi väga soodustanud peenras sonkimist, nädalavahetusel sai pisut ringi rallitud, laupäeval Paldiski  päeval ja pühapäeval Avatud Talude programmi raames sai külas käidud kõigepealt headel tuttavatel Futul ja Vanatammi Hobitalus ning veel kiire põige Roosoja, Roogoja taludesse ja Tõnise Puukooli.  
Esmaspäeval oli vihmapüha, kõigepealt tuli äikesevihmaga maha ca 27 mm vett, pärast tilkus aegaajalt veel lisaks. Teisipäev oli poepäev koos praegu maakodus suvitava emaga ja teised kodutööd, mis ka aegajalt ikka tegemist vajavad.
Täna, tänu katusetöödele, ei osanud ka midagi tarka teha, lisaks oli ikka väga palav. Aga tuli välja, et see päev oli just sobilik kodutöödele, seega korjasin kasvuhoonest mõned kurgid, mis mahtusid ära 2te 1,7liitrisesse purki ja sai üle pika aja harjutatud hoidiste tegemist. Näis, kuidas tulemus on... Lisaks sai tühjaks korjatud mustsõstra põõsas(d), marju palju ei olnud, mõni kilo vast tuli, aga see-eest prisked ja viimane aeg korjamiseks. Mulle küll marjakorjamine väga ei meeldi, aga õnneks oli ema nõus neid puhastama, seega sain kiirkorjamist teha 😃. Marjad hiljem karpi ja sügavkülma, hiljem hea koogi jaoks võtta.

Nädalad ja päevad lendavad viuh ja viuh, sel nädalavahetusel on ees ootamas tore kohtumine 'aiahoolikutega' Lõuna-Eestis.






1 kommentaar: