pühapäev, 5. september 2010

Töökas kolli

Hoolimata oma suhteliselt kõrgest east (oktoobris 12 aastat) on meie armas pereliige kolli väga töökas ja usin. Peaaegu alati on ta kohal, kui kuskil midagi toimetatakse, seejuures viisakalt aupaklikus kauguses (üldjuhul :D), et mitte väga segada. Aga üks tegevus on selline, millest kolli raskes sõltuvuses on - nimelt aiatraktor, eriti veel siis, kui sellel käru taga on.
Kui noores eas oli kolli pallisõltlane, mis tähendas siis, et ta võis väsimatult päev läbi sulle palli tassida, et saaks sellele jälle järgi joosta, kui keegi vähegi viitsis palli kaugele lüüa...Nüüdseks on kollist saanud käruhoolik :D Palli järele ta enam eriti joosta ei taha, seda vaimustust enam eriti märgata pole. Aga kui traka koos käruga välja ajada, siis on kilkamist kui palju.
Sel nädalavahetusel oli tal kohe eriti palju tegemist, sest sai päris palju trakat kasutatud ja killustikku laiali veetud - küll peenrakatteks, küll tee lappimiseks. Ja kolli kogu aeg kõrval jooksmas, kui koorem peal ja muidugi kärus sõitmas, kui koorem maas.Pilt on tehtud küll juba mõned aastad tagasi, sest tuli välja, et nii harjumuseks saanud meelelahutusest värskemat pilti polegi tehtud, aga midagi pole ka eriti muutunud koera käitumises.
Nii kui trakatsile hääled sisse pannakse, on koer kohe kohal haukumas, kas siis kärusse end nõudmas või siis nördinult, kui käru küljes pole.
Siinkohal võiksin esitada ka sellise küsimuse, et miks võiks käruga aiatraktori juhtimisel vaja minna kõrvaklappe??? Vastus, sest kolli kärus haugub vahetpidamata kõva ja suht kileda häälega sulle peaaegu kõrva :DDD

1 kommentaar:

  1. Kollid on üleüldse vist kõige jutukamad koerad:) Mäletan veel sellest ajast kui mu õel ta oli.

    VastaKustuta